Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Onderzoek aan de UvA

De UvA stelt wetenschappers in staat om baanbrekend onderzoek te doen en combineert breedte in het onderzoekspalet met kwaliteit door selectief te investeren in onderzoekszwaartepunten.

Visie en beoordelingen

De UvA is een internationaal toonaangevende onderzoeksinstelling die excellent onderzoek waardeert, bevordert en beloont.

Zwaartepunten

De universiteit heeft twintig terreinen benoemd die ze actief wil steunen in de verdere ontwikkeling, zogenoemde onderzoekszwaartepunten.

Wetenschappelijke integriteit

Binnen de Universiteit van Amsterdam hebben alle betrokkenen bij het onderwijs en onderzoek een eigen verantwoordelijkheid voor de instandhouding van de wetenschappelijke integriteit.

Onderscheidingen

Er zijn meerdere (inter)nationale organisaties die wetenschappelijk onderzoek stimuleren door het toekennen van onderscheidingen en prijzen.

Hoogleraren

Jaarlijks worden er aan de Universiteit van Amsterdam zo'n 50 hoogleraren benoemd. Een overzicht van de recentste benoemingen.

Album Academicum

Het Album Academicum geeft een digitaal overzicht van de namen van alle hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam en haar voorloper het Athenaeum Illustre, van 1632 tot heden.
AI Technology for People
Lees hier over alle ontwikkelingen op AI-gebied aan de UvA
亿电竞官网